Monarchs overkom modvind mod Tomahawks

19. juni 2013

Der skal mere end to annullerede touchdowns til for at slå Avedøre Monarchs ud.

Det måtte lokalrivalerne fra Copenhagen Tomahawks sande, da de to hold tørnede sammen søndag.

Valby-holdet førte langt ind i anden halvleg, men i fjerde quarter faldt Tomahawks-muren sammen. To hurtige touchdowns afgjorde kampen, der endte med en 26-14-sejr til Monarchs – holdets fjerde i træk.

At kampen blev så spændende, kan Monarchs takke sig selv for. Efter fem kampe uden så godt som et eneste flag stod fejlene i kø i årets sjette kamp. Det endte blandt andet med at koste to touchdowns, der blev kaldt tilbage for cutblock.

Undervejs blev Tomahawks også hjulpet på vej af intet mindre end fire fumbles af Monarchs’ offense, der i den grad var i gavehumør. Det var da også netop efter fumbles, at Copenhagen Tomahawks formåede at føre bolden i Monarchs’ endzone.

Tomahawks kom tidligt foran i første quarter, men Monarchs hurtigt svarede tilbage med et touchdown på et kort løb i endzone af running back Kevin Westfal Sørensen, der i øvrigt har en fortid i Tomahawks. Senere i samme quarter bragte samme spiller Monarchs foran med 13-7.

Den føring blev dog hurtigt sat over styr. Et blocked punt og en efterfølgende fumble gav endnu engang Tomahawks en fordelagtig field position, og det blev udnyttet til et touchdown og extra point til stillingen 13-14 – og det scoreboard ændrede sig ikke igen før meget sent i fjerde quarter.

Godt nok tog Monarchs’ offense i den grad styringen i anden halvleg, men med de to annullerede touchdowns blev spændingen holdt intakt til det sidste. Af samme grund var forløsningen enorm, da Kevin Westfal Sørensen med sit tredje touchdown i kampen endelig bragte Monarchs foran med cirka seks minutter tilbage af kampen.

Nu var det så op til defense at holde Tomahawks i skak i de de resterende minutter af kampen – og der skulle blot gå tre spil, før Monarchs fik vist, hvor skabet skal gå. I det, der formentlig var kampens mest afgørende spil, satte outside linebacker Mickey Kristensen alt på plads med et fantastisk sack, der resulterede i en fumble – som han endda selv fik samlet op dybt nede på Tomahawks’ banehalvdel.

To spil senere lå bolden i Tomahawks’ endzone, da running back Ronni Christophersen tromlede over to Tomahawks-spillere til kampens sidste touchdown.

Og så var den kamp afgjort. Monarchs tog sin fjerde sejr i træk og cementerede dermed sin tredjeplads i Kvalifikationsligaen. Der resterer én kamp af forårssæsonen, hvor Monarchs har mulighed for at revanchere åbningsnederlaget til Holbæk Red Devils.