Dobbelt Monarchs-sejr over Spartans

22. maj 2013

MonarchsSpartans

Ørestaden Spartans havde to skud i bøssen, da det nyetablerede Amager-hold vendte snuden mod Avedøre søndag.

Hverken i det første eller andet forsøg kunne Spartans dog overrumple Monarchs, hvis U16- og seniorhold begge slog Spartans’ ditto på den regnfulde pinsesøndag.

Monarchs’ ubesejrede U16-hold lagde tonen an med fremragende spil og endnu en storsejr. Spartans fik dog – som det første hold i denne sæson – sat point på tavlen mod Monarchs, 13 af slagsen, men da Monarchs samtidig løb, kastede og tacklede sig til 66 point, fortsatte U16-holdet sit titelforsvar på bedste vis.

Umiddelbart efter overtog Monarchs’ seniorhold banen, og allerede fra det tredje spil i kampen viste seniorholdet, at det havde i sine at følge i juniorholdets fodspor. Hvad der skulle have været et touchdown, blev dog kaldt tilbage af dommerne grundet et inadvertent whistle.

Det så dog ikke ud til at røre Monarchs, der blev på bolden og satte det ene stød ind efter det andet, indtil endzonen for alvor kunne duftes – og så var det en smal sag for running back Kevin Westfal Sørensen at løbe bolden det sidste stykke ind. Stort set samme scenarie udspillede sig i anden quarter, hvor selvsamme Kevin Westfal Sørensen fik sit andet touchdown i kampen efter et kort løb. 13-0 til et Monarchs-hold, der var i fuld kontrol kampen igennem.

Det blev ikke mindst understreget af Monarchs’ tredje touchdown, der var en tro kopi af det tidligere spil, hvor scoringen fejlagtigt blev kaldt tilbage. Dommerne havde lært af fejlen, og denne gang løb QB Martin Olsens ikke 60 yards forgæves, men bragte derimod Monarchs foran med 19-0, inden Martin Bregninge satte sit andet field goal ind mellem stængerne til 20-0.

Spartans kom på tavlen sent i anden halvleg, men glæden varede kort for amagerkanerne. På det næste drive fik Monarchs igen flyttet bolden ned i Spartans’ red zone, hvor Kevin Westfal Sørensen for tredje gang i kampen fik fornøjelsen af at løbe bolden i endzone til stillingen 26-8.

Ørestaden Spartans sluttede hæderligt af med et langt drive, som udmøntede sig i et touchdown på et 15 yard kast fra Spartans’ bevægelige quarterback. Mere blev det dog heller ikke, og dermed endte kampen 26-14 til Avedøre Monarchs, der gik i victory formation i Spartans’ endzone.

Med til historien hører det, at Monarchs’ defence – trods de to touchdowns til Spartans – spillede fortrinligt. Kevin Westfal Sørensen forcerede en fumble, som blev samlet op af Michael Georgetown – og præcis det samme skete igen blot otte spil senere.

Desuden blev Allan Abrigo og Nicolai Forup hver noteret for en interception, ligesom Michael ’Søvning’ Nielsen havde sit sædvanlige field goal block.

I weekenden skal både U16- og seniorholdet i aktion igen. Lørdag drager U16 til Slagelse for at møde Wolfpack, og søndag skal seniorholdet i aktion for tredje uge i træk på udebane mod Køge Marines.