Monarchs når semifinale-runden

17. september 2009

Igen i år er Monarchs senior repræsenteret i landsrække semifinalerne. Det er fjerde sæson i træk, at holdet fra Avedøre er i playoffs. Det er blevet til tre sølvmedaljer, og alle nederlag i de foregående playoffs er sket til jyske hold.

Kampen spilles lørdag, og modstanderen i semifinalen er Randers Thornder. De er ledet af den rutinerede amerikanske træner Andy Capp, der har mere end 55 års erfaring med amerikansk fodbold. Thornder blev grunlagt i slutningen af 2008, og rookie-holdet har taget sæson 2009 med storm. Af sæsonens 10 kampe i grundspillet er holdet gået fra banen med sejre i 7 af kampene. Det er blandt andet blevet til sejre over alle holdene i landsrække vest, inklusiv en flot 64-60 sejr over topholdet Middelfart Stingers. En bedrift Monarchs endnu ikke kan tage æren for.

Randers Thornder har i grundspillets 10 kampe scoret 48,6 point i snit. Alene af den grund skal Monarchs defence på dagen spille op til deres bedste, for at holde det scoringsivrige hold fra at komme på point tavlen for mange gange.

Monarchs kan prale af, at de i grundspillet har haft landsrækkens bedste forsvar. I snit er der scoret sølle 6,5 point på det frygtindgydende og hårdt rammende defence, men sæsonens modstandere i landsrække øst har ikke alle været af topkvalitet.

Eneste minus er Monarchs manglende spilletid i efteråret. Er rusten banket af både offence og defence, så holdet er klar til det sprudlende hold fra Randers?

Semifinale kampen bliver et brutalt opgør mellem to gode hold. Det bliver spændende at se om Randers offence eller Monarchs defence trækker det længste strå, og sikrer deres hold en plads i Elming Bowl finalen den efterfølgende weekend.

Lørdag den 19. september møder Avedøre Monarchs kronjyderne fra Randers Thornder. Kampen spilles på Avedøre gymnasium, og kampstart er klokken 15. Grillen bliver ikke tændt så medbring øl, vand og picnic kurv.