Hele Danmarks sølvhold

3. oktober 2009

Lørdag den 26. oktober spillede Monarchs senior hold finale i Landsrækken.
Finalemodstander var de evige rivaler fra Stingers. Holdet fra Fyn var forsvarende mestre i Landsrækken, så der var lagt op til revanchekamp. Kampen blev spillet på Stingers hjemmebane i Middelfart.

Head coach Blom står for livlig og aggressiv football der med varierende spil fyldt med kast, løb og trickspil altid har været en fornøjelse at opleve. Stingers har ikke spillet mange kampe uden deres famøse reverses, double reverses og halfback passes, og det blev spændende at se hvilke trickspil Head coach Blom ville bruge i finalen.

I semifinalen mødte Stingers holdet fra Roskilde Kings. Kings der er fyldt med tidligere spillere fra den danske National Liga blev ydmyget med 50-6. En brutal lussing til det tidligere storhold.

Der var lagt op til et brag af en finale mod en sprudlende og velspillende modstander fra den mørke side af Fyn.

Stingers havde 24 omklædte spillere klar til kamp. Monarchs stillede op med 28 spillere. Dommercrewet satte kampen i gang, og stemningen var god.

Fra starten af første quarter var det tydeligt, at Monarchs havde forberedt sig grundigt på Stingers aggressive spillestil. Gentagne gange blev Stingers offence lukket ned af et velspillende og forberedt Monarchs defence.

Monarchs havde besluttet at løbe bolden dagen lang og kun kaste på hvert fjerde eller femte spil. Desværre kom kastespillet aldrig i gang og på dagen blev det kun til to completed kast ud af sølle seks forsøg. Stingers Defence fik gentagne gange lagt et flot pres på linjen og lukkede ned for det normalt stabile og højtscorende Monarchs airforce.

I stedet løb udeholdet fra Avedøre med bolden. Bolden blev flyttet mange yards pr. spil og Stingers havde umådelig svært ved at stoppe løbet. Efter et langt drive fandt QB Alsing en fri TE Jesper Rasmussen på et 24 yard pass. Den efterfølgende two point conversion lykkedes og Monarchs bragte sig foran 8-0.

Stingers næste drive resulterede i touchdown, da deres tunge fullback løb bolden i Endzone fra 10 yard linjen.

Monarchs løbespil fungerede optimalt i første quarter og flyttede gentagne gange bolden mere end 10 yards pr. spil. Hjemmeholdets defence var chanceløse og ved hjælp af et flot 11 yard løb af runningback Ronnie bragte Monarchs sig foran med 14-8. RB Ronnie scorede også på et two point conversion og bragte holdet fra Avedøre foran med 16-8.

Desværre så vi ikke mere til Ronnie i den kamp. Tilskuerne til dagens kamp havde medbragt våben og et af dem fik ram på Ronnie. På Monarchs næste drive løb han på ydersiden af linjen og tog bolden 11 yard frem, inden han blev tacklet ud af banen. Her stod en tilskuers cykel i vejen og tog holdets ekstremt produktive runningback ud af kampen med en dyb flænge i foden.

I stedet blev fullback Steen Ugly Berg bedt om at spille runningback og playbooken for det hurtige Monarchs løbespil måtte lægges om.

I 2. quarter bragte QB Alsing holdet foran med 22-8. På en quarterback keep right tog han bolden 11 yards til endzone og kastede sig med ryggen til endzone ind over linjen. Touchdown… Rookie Meyer scorede på two point conversion og bragte Monarchs foran med 24-8.

Kampen var under kontrol og på Monarchs sidelinje var der ingen tvivl om resultatet. Stingers spillestil var utrolig let at læse og deres kastespil med korte slants og lange Fly/Go kast blev lukket ned i store dele af første halvleg. Især LB Michael Ottesen var en fornøjelse at følge. Gentagne gange satte han hårde og vigtige tacklinger og stoppede Stingers inden deres løbespil kom op i gear. I alt blev det på dagen til 12 tacklinger og en fumble recovery af den dygtige spiller.

Desværre missede en opdækning i slutningen af 2. quarter og pludselig blev Stingers lukket ind i kampen. En rookie safety fra Monarchs stod og så football og 60 yards senere var en fri wide receiver fra Stingers alene i endzone og fejrede en touchdown scoring. 24-14 føring til Monarchs, der ellers havde lukket ned for den normalt sprudlende Stingers offence.

I slutningen af samme quarter blev bolden givet til runningback ’Fast Nick’ Schramm. 35 yards senere stod en storsmilende Nick i endzone og øgede Monarchs føringen til 30-14.

Ved halvleg havde ’Fast-Nick’ skaffet 168 yards langs jorden. I snit havde han løbet 12 yards pr. spil. Alligevel har ikke en eneste af Stars trænere kendskab til spilleren, til stor glæde for landsrækkeholdet.

I starten af 3. quarter havde Stingers skiftet quarterback. Den nye mand bag center skulle vise sig at være altafgørende for kampens udfald. Overblik, coolness, true gunslinger og med ekstrem ro i spillet. Hvad en spiller af den kaliber lavede på et landsrækkehold var efter kampen et stort samtale emne blandt Monarchs spillere og trænere. Han kastede blandt andet tre touchdowns og førte hjemmeholdet frem til yderligere en scoring. Flot spil af den tidligere flag football spiller.

Desværre glemte Monarchs at kampen spilles over fire quarters af 12 minutter. Allerede i halvlegen var ’sejren’ i hus, og det blev på defence aftalt at holdets rookies skulle have ekstra meget spilletid i finalen. Den sociale klub trådte i karakter og kampen ændrede karakter. Stingers fik lettere ved at flytte bolden langs jorden og det åbnede op for kastespillet.

Defensive End Dan Carlsen satte på dagen 11 tacklinger. Defensive End Peter ’Fut’ Koch stod for 8 tacklinger og en forced fumble. Bo Miller havde seks hårde tacklinger og en fumble recovery. LB Dan Telling og Nikolaj Grønholdt havde begge fire tacklinger, men alligevel lykkedes det ikke at stoppe Stingers maskinen fra at komme i omdrejninger.

I starten af 3. quarter stod Monarchs dybt i egen zone. Med 4 down og 25 på egen 35 linje valgte offence at gå på den i stedet for at punte bolden. Spillet mislykkedes og på det efterfølgende drive reducerede Stingers til 30-20. En klar fadæse og tegn på usikkerhed blandt spillerne fra Sjælland. Modstanderholdet var lukket ind i kampen efter at have været tilskuere i hele første halvleg.

Stingers recept var skræmmende enkel og velfungerende. Korte slants eller dybe kast til holdets receiver-korps, lette løb op igennem midten og vellykkede reverses.

’Fast-Nick’ scorede Monarchs eneste touchdown i anden halvleg. På et seks yard løb bragte han holdet fra Sjælland foran med 38-28 i starten af 4. quarter. Det efterfølgende two point conversion lykkedes, efter ’Fast-Nick’ alene havde kæmpet sig igennem tre modstandere.

Flere af de rutinerede kræfter på Monarchs holdet lavede personlige fejl. Blandt andet kunne safety Thomas Blankholm stoppe et produktivt Stingers drive ved at slå et pass i jorden. Desværre gik ’Madman’ efter en interception. Missionen mislykkedes da bolden ramte håndfladerne og hoppede over i hænderne på Stingers Wr #80. I stedet for en 4 down og 15 fik Stingers ny første down i Monarchs redzone.

Med få minutter tilbage af kampen bragte Stingers sig foran med 42-38. Igen fandt den velspillende Stingers quarterback en fri receiver i endzone efter dårlig opdækning af Monarchs DB’s.

Frustrationerne over eget spil blev tydeligere og flere Monarchs spillere begik tåbelige fejl. Hjelme blev kastet og diverse ord blev udvekslet. Korrekte straffe fra dommercrewet fulgte og gjorde udgangspunktet for et comeback sværere end ønsket.

Kampen sluttede for Monarchs tilfælde med to mislykkede kastespil af backup quarterback Michael Michno og Stingers kunne efterfølgende løbe tiden ud.

Dagens spiller på Offense blev ’Fast-Nick’ Schramm. Samlet løb Nick for 286 yards langs jorden. I snit løb han på dagen for 10,6 yards. Udmærket kamp af den altid smilende Fast-Nick.

Dagens spiller på Defense blev LB Michael Ottesen.

Monarchs løb sammenlagt for 403 yards. Blandt andet lykkedes det Steen Berg at skaffe 63 yards langs jorden, og rookie Meyer fik skrabet 27 yards sammen.

Sæson 2009 sluttede for Monarchs med sølvmedaljer. Det blev til ni sejre og et enkelt nederlag.

Skrevet af Michael Feyerstad