Monarchs slog Rebels i sæsonens anden LR-kamp

11. maj 2009

Lørdag den 9. maj stod 23 spillere fra Monarchs klar til kamp. Herlev Rebels mødte frem med 18 kampklædte spillere. Vejret var igen perfekt til football. Banen var fugtig efter nattens regn og temperaturen passede perfekt til Monarchs holdet. Headcoach Brian Agø sagde til holdet før kampen, at det eneste der talte var en sejr.

Stemningen på sidelinjen var spændt og intens da modstanderne var Herlev Rebels, som Monarchs har et specielt ’kærlighedsforhold’ til.

Herlev Rebels mødte frem med en 1-1 statistik efter årets første to runder, efter kampe mod Copenhagen Towers og Holbæk Red Devils, så der var lagt op til topkamp i landsrække øst.

Monarchs defence var på dagen ramt af massive afbud fra rutinerede kræfter og coach Brian Agø og ass. coach Allan var nødt til at rykke rundt på forsvarsbrikkerne. Valget faldt på fire rookies med få træninger i benene og de gjorde det fantastisk fra kampstart af.

Rebels offence blev holdt til det minimale i første halvleg og især Ottesen satte tre flotte enkeltmandstacklinger i 1. quarter.

Monarchs offence brugte starten af kampen på nye spil, hvilket gav løbespil til otte forskellige spillere. 1. quarter bar præg af den store udskiftning og de mange nye spil, der sikkert og stabilt bragte Monarchs i redzone.

Første scoring kom i 2. quarter. QB Alsing snød to Rebels spillere og løb henover en tredje og stod efterfølgende i endzone til Monarchs føring 6-0. Two point conversion lykkedes og ved halvleg var Monarchs foran 8-0.

I pausen mellem anden og tredje quarter besluttede coach-teamet at bruge alle otte rookies i resten af kampen, så de kunne få rutine og spil i benene.

Kicker Michael Lanng Henriksen (der holdt et snit på 60 yard kickoffs kampen igennem) lagde et godt tryk på Rebels offence fra starten af 3 quarter. Gentagne gange fik Rebels et dårligt udgangspunkt og det aggressive rookie defence fra Monarchs gjorde ikke Rebels chancer større.

I 3. quarter tog returner Fast-Nick på et punt return bolden hele vejen i endzone fra egen 20 yard linje. På grund af en holding talte den flotte præstation desværre ikke. I stedet tog QB Alsing over og førte sikkert Monarchs frem til endnu en scoring.

I samme quarter tog Peter Fut bolden under kærlig behandling og førte den til endzone og WR Palermo Mark greb sikkert de 2 efterfølgende point. Monarchs var foran 22-0 selvom de forlængst havde sat tempoet ned.

Monarchs rookie defence skabte igen og igen ravage blandt Rebels spillerne og pressede dem tilbage på banen. Rookie cornerback Mark greb en interception fra en presset Rebels quarterback og til stor jubel tog han bolden 20 yards til endzone.

Rebels enlige scoring kom i deres spread formation. En misforståelse mellem Monarchs rookie safety og rookie cornerback efterlod en Rebels spiller fri på en dyb out rute og deres quarterback kunne finde let finde den frie spiller, der tog bolden 50 yards til TD.

Igen og igen lå snappet fra center Thomas perfekt i hænderne på QB Alsing, hvilket var afgørende for den sprudlende offence Monarchs lagde for dagen. QB Alsing ramte på 10 af 20 kast og WR Nick Schramm rundede let 90 receiving yards.

Monarchs O-line spillede igen en flot kamp uden fejl og åbnede gentagne gange store huller i linjen holdet kunne løbe i. Det medførte, at holdets runningbacks i snit løb 5,5 yards pr. spil. Efter kampen blev der uddelt velfortjent ros til den dygtige O-line.

På defence leverede trekløveren på linjen igen varen og pressede konstant Rebels O-line og deres quarterback. DE Dan Carlsen fik 10 tacklinger. Crazy Niko Grønholdt fik tre tacklinger, et sack og en fumble. Den evige fighter DE Peter ’FUT’ Koch stod for syv tacklinger.

I backfield kom Thomas Blankholm i gang med fire tacklinger og slog to bolde ned. Revisor Miller satte fem tacklinger og slog to bolde ned. Rookie Jeppe satte to tacklinger og viste god spilforståelse.

Kampens spiller blev runningback Rune Sejr. Han endte med at løbe 5,7 yards i snit, 80 yards i alt, et touchdown, fire tacklinger på defence og en forced fumble samt fumble recovery.

Monarchs vandt sæsonens anden kamp med 28-6 over et velspillende og konstant kæmpende Rebels hold.

Monarchs spiller næste kamp lørdag den 16. maj kl. 15 hjemme på Avedøre Gymnasium. Modstander til sæsonens tredje kamp er USG Cougars.