Monarchs vandt første hjemmebanekamp

18. maj 2010

På en våd og regnfuld søndag spillede Monarchs Senior deres første hjemmebanekamp i 2. division.
Modstanderen på dagen var det altid frygtede og dygtige hold fra Frederikssund Oaks.
I sæson 2009 spillede Oaks med i toppen af 1. division, og spillerne fra Monarchs forventede en svær og tæt kamp.

25 mand fra hjemmeholdet stod omklædte og klar til kamp og stemningen var god og spændt på sidelinjen. Det var spændende at se om Monarchs hårdt spillende defence kunne komme op i gear efter en sløv indsats i den forrige kamp.

Det var tydeligt, at træner-teamet Allan Johansen og Morten Gerzymisch havde arbejdet med Monarchs defence. Fra kampens start var defence oppe i gear og hjalp hinanden på alle spil. Oaks passing game blev i store dele af kampen lukket ned af Monarchs dygtige cornerbacks. Michael Lanng og Søren Engelstrup læste Oaks spil og var tæt på flere interceptions. Gentagne gange blev Oaks offence stoppet ved hjælp af hårde tacklinger og skræmmende hurtighed og specielt Jonas “Klapperslangen” Mikkelsen, Peter Fut og Nikolaj Grønholdt var dominerende på dagen. Enkelte gange kom spillerne fra Monarchs for sent i tacklingerne og korrekte late hits blev tildelt af de dygtige dommere.

Monarchs offence brugte de første serier til at spille sig varme. Samarbejdet mellem quarterbacken og Monarchs nye receiver korps lykkedes ikke i starten af kampen, men blev bedre i tredje og fjerde quarter. Specielt wide receiver Martin Olsen løb gentagne gange fri af opdækningen.

I stedet fungerede løbespillet og det blev gentagne gange til store spil fra hjemmeholdets runningbacks. Det var tydeligt at se, at Morten G’s skarpe og kontante træning havde båret frugt. Runningback “Fast-Nick” Schramm havde pludselig lært at juke, cutte ind i banen, snyde modstanderne og finde de umulige huller. Fullback Jesper “Allstar” Rasmussen snød gentagne gange Oaks defence med flotte piruetter og fik i snit 12 yards pr. spil.

Monarchs bragte sig foran 6-0 i første halvleg på en possesion tæt ved Oaks goalline, hvor OL pressede Oaks DL tilbage, så QB Michno kunne blive bag ved dem og bringe bolden i endzone. Senere i samme halvleg fandt ’Fast-Nick’ et hul i Oaks defense, og spurtede 40 yards til endzone. Flot touchdown af den altid smilende runningback.

Senere i kampen snappede Oaks bolden igennem deres egen endzone på et punt forsøg og derved blev Monarchs tildelt en safety og 2 point mere og da der ikke blev scoret yderligere i kampen, så sluttede den 14-0 til Monarchs.

Holdet ligger nu nummer 1 i 2. division med tre sejre og nul nederlag.

Næste kamp spilles på Avedøre Gymnasium lørdag den 29. maj mod Ringkøbing Eagles og kampstart er kl. 15.

Grillen vil blive tændt, og det vil være muligt at købe øl og vand.