Monarchs besejrede Red Devils

16. maj 2011

Søndag den 8. maj vandt Avedøre Monarchs 14-13 over Holbæk Red Devils i en tæt og spændende topkamp.

Kampen mellem 1. division Øst nummer to og tre blev spillet på en varm og skyfri søndag eftermiddag. Græsset var grønt, banen var hård og vejret var perfekt til Monarchs ’smash-mouth’ football i landets næstbedste række. Topholdet fra Holbæk stille med 24 spillere. De blev ledet af den respekterede og taktisk dygtige heachcoach Rasmus Ryberg, så betingelserne til en fantastisk kamp var til stede.

Desværre var Monarchs optakt plaget af uheld og dårlig timing. På grund af afbud og skader stillede Monarchs med 24 spillere til kampstart. Inden halvlegen var antallet af spillere nede på 16 pga. nye skader, og flere spillere måtte spille Ironmand football i resten af kampen. Andre blev placerede på nye pladser, og det var tydeligt at Monarchs spil var påvirket af de mange omrokeringer.

På kampens kickoff greb Monarchs returner Henrik Kliim bolden på egen 10 yard linie, og returnerede bolden til Red Devils 40 yard linie. Muligheden for en scoring på første drive var til stede, men desværre blev Monarchs stoppet i redzone. Hjemmeholdet tabte blandt andet et sikkert touchdown i endzone, og måtte i stedet sende defense på banen.

Monarchs tredje backup quarterback spillede hele kampen. Backup quarterback Magnus Gyldenkærne var dog ikke påvirket af situationen, og kastede to touchdowns. Han løb også for 50 yards, og var sammen med Monarchs runningbacks Rune Sejr og Steen Berg et af de få lyspunkter på det hårdt kæmpende offense.

Hjemmeholdets startende receivers var også skadede, og det tunge løbespil var ikke-eksisterende pga. skader. Samtidig lugtede Red Devils defense blod, og stoppede gentagende gange Monarchs løbespil for minus yards.

I stedet storspillede Monarchs defense. Fire gange i løbet af kampen stoppede de Red Devils i redzone. Det hårdt kæmpende defense blokerede et field goal og et ekstra point, greb tre interceptions, sackede quarterbacken fire gange og lukkede i store dele af kampen Red Devils kastespil ned.

Med et minut tilbage af kampen kunne Monarchs tage Victory formation, og lade tiden løbe ud til en hårdt kæmpet sejr over en velspillende modstander fra Holbæk.

Hjemmeholdet fra Bymuren var foran 14-13 ved halvleg. Der blev ikke scoret yderligere i 2. halvleg. Monarchs touchdowns blev scoret af Michael Feyerstad og Nick Schramm.

Runningback Rune Sejr fik kampens Game Ball.

Næste kamp spilles på hjemmebane lørdag den 28. maj kl. 15.

Det er topkamp i 1.division Øst mellem ubesejrede Avedøre Monarchs og Copenhagen Tomahawks.