Battle of the undefeated – topkamp i 1. division

25. maj 2011

Lørdag den 28. maj er der topkamp i 1. division Øst mellem Avedøre Monarchs og Copenhagen Tomahawks.

Gæsterne fra Tomahawks har i flere sæsoner været fast inventar i toppen af 1.division, og har siden sæson 2009 sluttet i top 3. De har spillet tætte kampe mod flere af National Ligaens nuværende hold, og er favorit til lørdagens topkamp.

Sidst de to hold mødtes var i 2004. I den nyoprettede 2.division vandt Frederiksberg Tomahawks en sikker sejr, så Monarchs har revanche til gode.

I sæsonens første fire kampe har Tomahawks i snit scoret 42,5 point pr. kamp. Det er et højtscorende offense der kommer på besøg, og hjemmeholdets defense skal spille op til deres bedste for at stoppe Tomahawks varierede spil. Samtidig er der kun scoret sølle 8 point imod deres hårdtslående defense.

Monarchs ser frem til at spille mod en del af deres tidligere U19 spillere der sammen med headcoach Mitch Waldo valgte at skifte til Tomahawks i slutningen af 2010.

Vejrudsigten til lørdagens topkamp melder om regnvejr og 15 graders varme. Det er perfekt vejr til Monarchs ’smash-mouth’ football hvilket flere tidligere modstandere kan nikke genkendende til.

Monarchs defense kan efter et par ugers velfortjent pause stille op i stærkeste opstilling. Tomahawks mobile quarterback Morten Forsbøl kan se frem til at blive jagtet dagen lang af de tilbagevendte spillere Peter ’Fut Fut’ kock, Jonas ’Gravedigger’ Mikkelsen, Dan ’Lights Out’ Telling, Morten ’The Freak’ Clementsen og Jesper ’Store’ Jensen.

Hjemmeholdets berygtede defense ledet af Morten Christiansen og Daniel Kjærsgaard har i sæsonens første tre kampe været dygtige til at forcere turnovers, og det vil i topkampen være én af de afgørende faktorer for at sikre en sejr til hjemmeholdet.
Monarchs backfield stiller også i stærkeste opstilling efter omfattende skader og afbud. Søren Engelstrup, Magnus Gyldenkærne, Henrik Kliim og Michael Lanng ser frem til at stoppe Tomahawks receivers på hvert eneste spil. Den dygtige og hurtiglæsende backfield har i snit to interceptions pr. kamp, og har i store dele af sæsonens første tre kampe lukket ned for modstandernes kastespil.

På offense har Monarchs alle receivere klar efter skader og afbud. Martin ’Allstar’ Olsen, ’Fast’ Nick Schramm og David ’Primetime’ Trust er igen at finde på Monarchs airforce. De fantastiske tre kan skabe ravage i ethvert defense, og kampens tilskuere kan se frem til en stor oplevelse på lørdag.

De to ubesejrede tophold i 1.division Øst mødes lørdag den 28. maj kl. 15 på Avedøre Gymnasium.