Sejr til Monarchs efter storspil af specialteam

6. juli 2011

Forårssæsonens sidste kamp blev spillet søndag den 26. juni. Modstanderen var USG Cougars, og kampen blev spillet på Valby Idrætspark kunststofbane.

Spilmæssigt var det en grim kamp at opleve. Monarchs var plaget af mange misforståelser og tidlig sommerferiementalitet, og holdet fra Bymurens normalt højtscorende offense puntede på de første fem drives.

Tilskuermæssigt var det en oplevelsesrig kamp med mange turnovers, fumbles og interceptions. Indenfor to minutter af 2. quarter skiftedes holdene til at have bolden fem gange, og samlet var der mere end 15 turnovers i kampen.

Vanen tro var Monarchs defense god for flere interceptions. Michael Georgtown, Henrik Kliim og Søren Engelstrup greb tre interceptions. 1. division Øst bedste cornerback Søren Engelstrup greb en spektakulær interception, og returnerede bolden 30 yards.

Monarchs bragte sig foran 2-0 på en satefy. Mike Jensen brød Cougers linje, og tacklede quarterbacken i endzone. Det var et flot spil af den nye spiller.

Cougars kom tilbage i kampen, og bragte sig foran 2-6 vha. et løb.

På det efterfølgende kickoff returnerede ’Fast’ Nick Schramm fra egen 10 yard linje bolden til touchdown.

Efterfølgende returnerede Henrik Kliim et punt til touchdown, godt hjulpet af hårde og præcise tacklinger fra Jesper Rasmussen, Emil Tuxen og Peter Jensen.

I tredje quarter blev specialteam igen kaldt på banen. Cougars stod i Monarchs redzone, og de forsøgte at sparke fieldsgoal. Dygtige michael ’Søvnig’ Nielsen blokerede sparket, og Michael Lanng var først over bolden og returnerede bolden 80 yards til touchdown. Han blev eskorteret til endzone af kæmperne Michael Nielsen og Morten Clementsen der sørgede for fri bane.

Senere i kampen stod Monarchs med fjerde down og en yard på Cougers 35 yard linje, og det blev besluttet at gå efter en ny første down. På et veludført sneak af Daniel Kjærsgaard lykkedes det den hurtige fullback at tage bolden til endzone. Smukt touchdown af den storsmilende fullback. På det efterfølgende two-point conversion greb receiver Emil Tuxen let bolden med en hånd selvom cornerbacken gjorde alt for at forstyrre den sikre receiver.

Pludselig fungerede Monarchs offense, og på et flot drive flyttede Monarchs bolden vha. kaste- og løbespil. Til sidst kunne runningback ’Allday’ Rune Sejr på et kort løb bringe bolden i endzone.

Det lykkedes Monarchs offense at bringe bolden til endzone yderligere to gange, men begge touchdowns blev annullerede pga. holdings.

Kampen endte med en 32-6 sejr til holdet fra Bymuren.

Henrik Kliim fik fortjent dagens Gameball.

Næste kamp er den 7. august kl. 15. Kampen spilles på Avedøre Gymnasium.