Monarchs var overlegne i sæsondebut

17. april 2014

240414kingsmonarchs

Avedøre Monarchs fik en perfekt start på 2014-sæsonen, da ærkerivalerne Roskilde Kings blev tildelt et sviende nederlag på 34-0.

Det var samtidig Monarchs’ niende sejr i træk, og holdet nærmer sig nu et helt kalenderår uden nederlag. Det seneste var til netop Roskilde Kings, der vandt 41-12 den 27. april 2013.

I årets åbningskamp var styrkeforholdet imidlertid vendt fuldstændig på hovedet. Monarchs satte teten fra start og fik momentum, da DL Daniel Kjærsgaard sackede Kings’ quarterback og fik revet bolden løs på hjemmeholdets andet spil i kampen. To spil senere satte Monarchs’ QB, Martin Olsen, de første point på tavlen med et touchdown.

En fumble – denne gang forårsaget af LB Kevin Sørensen – lagde også fundamentet til Monarchs’ næste touchdown få øjeblikke senere. Og det var selvsamme Kevin Sørensen, nu som RB, der greb et kort kast og konverterede det til en solid Monarchs-føring.

Allerede her var det ikke svært at få øje på, hvilken vej vinden blæste, men var man i tvivl, sørgede QB Martin Olsen for at udrydde den med endnu et touchdown før pausen. Som ved det første touchdown tog han sagen i egen hånd og løb bolden i endzone på et velblocket play.

Dermed var kampen reelt afgjort allerede før tredje og fjerde quarter, og derfor var foden da også lettet en anelse fra speederen, da det gik løs efter pausen.

QB Martin Olsen fik dog sat endnu et touchdown på tavlen efter et fantastisk løb, hvor et knækket Roskilde-hold havde mere end svært ved at holde styr på den Monarchs-quarterbacken.

Monarchs sluttede da også af med stil – et af kampens sidste spil blev et 50+ yard TD-run af RB Kevin Sørensen.

Anden halvleg bød desuden på to interceptions, én af Allan Abrigo og én af Michael Henriksen, der i øvrigt også kastede en 2-point-conversion på tavlen.

Næste opgave bliver årets første på hjemmebane. Det er den 27. april, hvor Ørestaden Spartans kommer på besøg.