Monarchs gjorde det umulige

3. juli 2013

Ingen havde set det ske. De færreste – udover Monarchs selv – troede på det.

Ikke desto mindre var tilskuerne på ’Hell’, Holbæk Red Devils’ hjemmebane, hvor vestsjællænderne i øvrigt spillede deres sidste kamp inden flytningen til Arena Holbæk, vidne til, at monarkerne fra Avedøre steppede op og leverede overraskelsen: en 14-10-sejr over Nationalliga-aspiranterne fra Holbæk.

Dermed fik Monarcs revanche for sæsonens første kamp, hvor Holbæk tog fra Avedøre med en stensikker 28-0-sejr.

Men så nemt blev det altså ikke denne gang, selvom minderne fra sejren i april formentlig gjorde sit indtog i hovederne på Holbæk-spillerne, da de kom på tavlen med et field goal på deres første drive i kampen.

Herefter var det de to holds defense, der overtog kampen med hard-hitting football. Særligt mindeværdigt var Monarchs-safety Allan Abrigos hit kort før pausen, hvor en Red Devils-receiver kunne have bragt sit hold inden for ti yards af Monarchs’ endzone – men det blev ikke til noget efter mødet med Allan Abrigo.

Efter pausen ville offense også lege med. Det startede dog med en fumble på første drive, men efterfølgende fandt Monarchs melodien. Først med et fremragende 25 yard kast til receiver Emil Tuxen og dernæst med endnu et kast, denne gang til running back Kevin Westfal Sørensen, der løb de sidste par yards i endzone til Monarchs-føring. Kasper Bernild sparkede extra point-forsøget ind mellem stængerne – 7-3 til Monarchs.

Så skulle Red Devils svare igen, men cornerback Nicolai Forup spolerede hurtigt alle drømme om hurtig oprejsning, da han interceptede på Red Devils’ første drive efter Monarchs’ touchdown. Herefter satte offense sig tungt på spillet med et langt drive på 13 spil, der endte med endnu et touchdown til de uopdragne gæster fra Avedøre. Igen var det runningback Kevin Westfal Sørensen, der denne gang løb bolden de sidste par yards over stregen. Kasper Bernild tog sig atter af extra pointet, og dermed var Monarchs oppe på en 14-3-føring i fjerde quarter.

Red Devils havde travlt og forsøgte sig med en del lange kast, og sent i fjerde quarter kom så chancen, der gav håb i Holbæk-lejren. Et 25 yard kast gribes i endzone til Red Devils’ første touchdown i kampen, extra pointet lykkes, og kampen lever ved stillingen 14-10.

Monarchs’ offense får mulighed for at lukke kampen, men i en fjerde og én yard-situation får Red Devils lavet et afgørende stop og tvunget bolden over på egne hænder. Raidet mod Monarchs begynder, og takket være et par afgørende penalties mod Monarchs står Red Devils pludselig i redzone med få sekunder tilbage på klokken.

Dermed bliver kampen afgjort på det allersidste spil, hvor Red Devils forsøger sig med et screen pass – men den var læst af Monarchs’ defense, ført an af OLB Emil Munch Nielsen, der følger running backen hele vejen og stopper Red Devils – og kampen – på 15-yard-linjen (et spil, som du i øvrigt kan se herunder).

Monarchs vinder noget overraskende med 14-10 og tager dermed sin femte sejr i træk.