Defense holdt nullet i Monarchs-hattrick

3. juni 2013

KMarinesMonarchs

For tredje kamp i træk gik Avedøre Monarchs’ seniorhold fra banen med armene i vejret, da holdet drog til Køge og slog Marines i overbevisende stil.

I silende regnvejr formåede Monarchs’ defense for første gang i sæsonen at holde nullet, og da offense endnu engang viste tænder, kunne Avedøre-holdet tage hjem fra togtet med en 34-0-sejr og en tredjeplads i Kvalifikationsligaen blandt gevinsterne.

Marinesoldaterne kom forfærdeligt fra start og havde mere end rigeligt at gøre med blot at få snappet bolden. Et dårligt punt gav tilmed Monarchs en gylden mulighed fra 25-yard-linjen på første drive – og den blev effektivt udnyttet på Monarchs’ blot andet play i kampen, da running back Ronni Christophersen løb bolden de sidste 20-25 yards i endzone. Det efterfølgende extra point blev sat ind af Martin Bregninge til en tidlig 7-0-føring.

Ondt skulle dog hurtigt vise sig at blive endnu værre for Køge Marines. Efter tre tvivlsomme plays blev special teams sendt på banen for at sende et punt af sted – men denne gang blev det blokeret af Monarchs’ Emil Munch Nielsen – endda så effektivt, at bolden havnede i endzone, hvor den blev samlet op til et touchdown af Martin Bregninge, som også satte det efterfølgende extra point ind mellem stængerne til 14-0.

Så var kampen ligesom i gang, og det, der på forhånd lignende en tæt duel om tredjepladsen, havde vist de første tegn på at blive en walkover af et Køge Marines-hold, der ganske enkelt ikke kom sig over chokstarten.

Godt nok holdt Marines stand første quarter ud, men allerede fra starten af anden quarter var Monarchs på pletten igen, da running back Kevin Westfal Sørensen løb sig til et 17 yard touchdown. Senere i samme quarter tog quarter back Martin Olsen sagen i egen hånd og løb bolden til stillingen 26-0, inden Emil Tuxen satte yderligere to point på tavlen ved det, der skulle have været et extra point, men som endte med et endnu et løb.

Dermed blev 28-0 pausestillingen i en første halvleg, hvor også corner back Nicolai Forup markerede sig med en interception, og hvor Køge Marines aldrig for alvor bankede på til Monarchs’ endzone. Kun en enkelt gang så det farligt ud, da en Marines-spiller slap igennem på et kickoff return – men en stærkt kæmpende Mickey Kristensen fik i sidste øjeblik sat en stopper for returnet.

Anden halvleg blev noget mindre begivenhedsrig. Det var tydeligt, at Monarchs reelt havde vundet kampen, mens Køge Marines havde svært ved at finde et hul i Monarchs’ defense. Det blev der sat en tyk streg under på i starten af tredje quarter, da corner back Emil Tuxen tog sig af kampens anden interception. Han holdt sig på benene og satte kursen mod Marines’ endzone, men blev af uforklarlige årsager kaldt out of bounds umiddelbart efter interceptionen.

To spil senere sørgede Monarchs’ offense dog for, at retfærdigheden skete fyldest, da quarter back Martin Olsen zig-zaggede sig endnu en tur i endzone på et 20 yard run, der samtidig blev kampens sidste pointgivende aktion.

34-0 – og et Monarchs-hold i total dominans mod Køge Marines, der dermed måtte abdicere fra den delte tredjeplads i Kvalifikationsligaen.

Det viste sig at være en præstation, som Monarchs’ U19-hold ikke ville stå tilbage for. Ugen efter sikrede det sig sin første sejr af fire mulige, da Næstved Vikings røg en tur i manegen og blev besejret med 50-0 på Monarchs’ hjemmebane ved Hvidovre Gymnasium.

Monarchs U19 ligger nu nummer fire i Danmarksserie Øst med fire kampe igen.