Dramatisk Monarchs-sejr i tæt opgør

13. maj 2013

OaksMonarchs
Et misset field goal i de døende minutter blev afgørende, da Avedøre Monarchs’ seniorhold hentede sæsonens første sejr.

Frederikssund Oaks tog imod Monarchs på sin hjemmebane i sæsonens tredje kamp, der skulle udvikle sig til en særdeles nervepirrende forestilling, hvor det dog var Monarchs, der trak det længste strå til sidst og sejrede med 21-20.

Men inden Monarchs-holdet kunne række armene i vejret, gik fire tætte quarters, hvor der blev kæmpet for hver en yard.

Opgøret startede med et kort drive til begge hold. Monarchs puntede bolden efter sit drive, mens Frederikssund Oaks derimod blev stoppet af en interception af Monarchs’ Emil Tuxen, der gav sit offence optimale arbejdsbetingelser ved at bringe bolden frem til Oaks’ 5 yard line. Det blev udnyttet, da running back Kevin Westfal Sørensen løb bolden de sidste yards i endzone. Efterfølgende sørgede Kasper Bernild for et vellykket extra point og dermed en 7-0-føring til Monarchs.

Allerede på det efterfølgende drive svarede Oaks igen. Et langt kast gav pote for Oaks, der udlignede med et touchdown og et extra point.

Efterfølgende kom begge holds defences for alvor ind i kampen med et par solide stop. Det holdt indtil anden quarter, hvor Monarchs igen bragte sig foran. Et langt kast blev completet til receiver Jeppe Højlyng, der vristede sig fri af cornerbacken og løb de sidste fem-syv yards i endzone. Endnu et extra point af Kasper Bernild – og 14-7-føring til Monarchs.

Den føring fik dog ikke lov til at stå quarteret ud. Oaks overtog bolden i god field position og udnyttede det optimalt. Efter et par solide plays tog Oaks’ running back bolden de sidste 17 yards i endzone og bragte dermed Oaks op på 14-13. På det efterfølgende extra point attempt lykkedes det først Monarchs’ Michael ’Søvning’ Nielsen at blocke forsøget, men takket være et inadverent whistle fra dommerne fik Oaks endnu en mulighed for udligning. Denne gang kom bolden af sted, men gik forbi. Lige præcis dét point kom Oaks til at mangle, da de fire quarters var overstået.

Også Monarchs fik sendt bolden forbi de hvidmalede field goal posts. Det skete på det efterfølgende drive, hvor Monarchs bragte bolden frem til et 25-30 yard field goal-forsøg. Denne gang lykkedes det dog ikke Kasper Bernild at sætte point på tavlen, og dermed blev pausestillingen 14-13 til Monarchs.

Det blev der dog hurtigt ændret på i tredje quarter, hvor Oaks i den grad kom godt ud af starthullerne. På holdets første drive i anden halvleg blev et par store løb til sidst vekslet til et touchdown og et vellykket extra point, og dermed var Oaks foran for første gang i kampen: 20-14.

Det blev samtidig Oaks’ sidste point i den kamp. Monarchs’ defence kom – trods skader – endnu et gear op og gav Monarchs’ offence rigeligt med muligheder for at sætte point på tavlen. Her var motoren dog gået en anelse i stå – lige indtil fjerde quarter, hvor defence igen sørgede for en optimal udgangsposition 15 yards fra Oaks’ egen endzone. DL Mike Jensen forcerede en fumble, som blev samlet op af Martin Bregninge. En vigtig turnover, som blev forvaltet efter bedste evne.

Det skete, da QB Martin Olsen kastede sit andet touchdown i kampen – denne gang til Emil Tuxen, der greb det 10 yard lange kast i endzone og dermed bragte balance i regnskabet. Herefter lå presset på skuldrene af en halvskadet Michael Henriksen, der trådte til i stedet for en helskadet Kasper Bernild. Det så dog ikke ud til at tynge synderligt – i hvert fald blev bolden sat stensikkert mellem stængerne til en 21-20-føring til Monarchs.

Oaks lagde alle sine kræfter i et sidste drive mod Monarchs’ endzone. Et par dumme fejl så først ud til at sætte en stopper for Oaks’ drømme om et comeback, men med en straf for facemask og et late hit efterfølgende gav Monarchs sine rivaler endnu en mulighed for at vinde kampen.

Fire forsøg og lige knap ti yards til endzone – men her stod Monarchs’ defence distancen. Særligt afgørende blev Allan Abrigos tackling dybt i Oaks’ backfield på 3rd and goal, som gjorde kickerens potentielt game winning field goal til en noget mere besværlig opgave – en opgave, der viste sig at være uoverkommelig. Forsøget blev brændt, og dermed kunne Monarchs’ offence blot løbe tiden ud, indtil årets første sejr var en realitet.