Sejr og nederlag i åbningsweekend

25. april 2013
Martin Olsen fik en hård debut i sin nye rolle som quarterback.

Efter en uendeligt lang off-season entrerede Avedøre Monarchs atter de danske football-baner i weekenden.

Her var både seniorholdet og U16-holdet i aktion for første gang i denne sæson mod henholdsvis Holbæk Red Devils og det nye fusionshold Copenhagen Towers / Amager Demons – kampe, der udmøntede sig i én sejr og et nederlag.

Sæsonen blev officielt sparket i gang lørdag, hvor seniorholdet tog imod divisionens på papiret stærkeste hold, Red Devils, på hjemmebanen ved Hvidovre Gymnasium.

Monarchs fik dog ikke den start på sæsonen, som holdet havde håbet. Efter en række spil på offence kom Red Devils på bolden, og allerede på deres blot tredje spil i kampen lykkedes det at få bolden i Monarchs’ endzone til en tidlig føring.

Den blev der ikke rørt ved i løbet af kampen, selvom Monarchs defence, særligt i tredje quarter, gav modspil til de stærke djævle. Kasteangrebet blev der dog ikke for alvor lukket ned for, og blandt andet derfor kunne Holbæk Red Devils trække sig ud som vindere med 28-0.

Bedre gik det for Avedøre Monarchs’ YDS Bowl-mestre, der fortsatte den fuldstændige suveræne stil fra sidste sæson. U16-holdet viste ingen nåde mod Towers/Demons, som blev sat endegyldigt på plads allerede i anden quarter.

Her blev kampen stoppet på reglen om mercy rule, og dermed indledte U16-holdet sit titelforsvar på bedst tænkelige vis med en 50-0-sejr.

Allerede på lørdag skal Avedøre Monarchs igen i aktion. Klokken 10 indleder U19-holdet sin sæson hjemme mod Demons/Tomahawks, mens seniorholdet overtager banen kl. 14, hvor ærkerivalerne fra Roskilde Kings kommer på besøg.