Sidste forårskamp endte med Monarchs-sejr

14. juni 2009

Lørdag den 13. juni stod den på det traditionsrige møde mellem de royale klubber fra Sjælland, der i mange år udkæmpede drabelige slag i Nationalligaen. I år har klubberne valgt samarbejdsvejen for at komme til tops i Nationalligaen. Derved var det klubbernes 2. hold, der mødtes på dagen. Vejret var godt, og det blev kun bedre, som kampen skred frem. Alle på Monarchs’ hold var spændte op til kampen, og med mangler på den offensive og defensive side af bolden skulle holdet stå sæsonens første store test af sammenhold og viljestyrke. Dette betød dog også, at der var flere der skulle spille begge veje og samtidig også uvante pladser.

Kings stillede med omkring 20 mand overfor Monarchs 18-19 spillere. Derved var der lagt op til en jævnbyrdig kamp mellem de måske 2 mest fysiske hold i landsrækken.

Kings havde tabt deres første kamp til Towers, men havde siden fået 3 sikre sejre i træk. Det var derfor et formstærkt hold der mødte op i Avedøre anført af en af Danmarks bedste linebackers i # 19 Kim Schandorph.

Kampen startede med et kickoff return til Monarchs, der bragte bolden godt frem på banen. Derefter overtog det nye sammenstykkede offense bolden, og startede med en gammel formation fra tidligere år med 2 fullbacks foran en RB i en power løbeformation. Tanken var, at møde de store drenge fra Kings med en lige så fysisk tilgang.
Første drive var en stor succes, og med bl.a RB/WR #88 Nick Schrams hurtighed og gode blocks af hele holdet flyttede Monarchs hurtigt bolden til TD. Med en succesfuld 2 point conversion på et kast stod det 8-0 til Monarchs. Dette hjalp på den spændte stemning på Monarchs sidelinie, og troen på sejr blev i takt med de succesfulde løb fra offense større og større.

Kings overtog bolden og fangede Monarchs defense lidt på hælene. Monarchs havde forventet en mere fysisk tilgang til kampen med mange tunge løb fra Kings offense. Det var derfor lidt en overraskelse da Kings fokuserede på kastespillet, og de havde i starten af kampen stor succes med dette. Efter et løb på ydersiden af Kings # 44, fik Kings afsluttet det første drive med et TD. En efterfølgende 2 point conversion på et kast, og det stod 8-8.

Monarchs kunne ikke få scoret på det næste drive og overgav bolden til Kings. Monarchs defense, der elsker at spille fysisk, havde en god dag mod de tunge drenge fra Kings trods de tidlige problemer med kastespillet. Kings måtte derfor også punte, og efter et godt pres fra Monarchs defensive linie puntede Kings punter skævt lige ud i hænderne på DB # 26 Michael Lanng fra Monarchs der ikke spildte chancen og løb de omkring 30 yards til endzone. Monarchs offense var igen skarpe og satte yderligere 2 point på tavlen.

Derefter steppede forsvaret igen op og fik stoppet Kings endnu engang. Derefter fik Monarchs offense igen sammensat et godt drive der endte med at # 24 Ronny med et godt løb fik scoret endnu et Monarchs TD før pausen. Med en succesfuld 2 point conversion var stillingen ved pausen 24-8 til Monarchs.

Efter pausen blev der udvekslet et par drives uden de store succeser. Så fik Kings igen succes med et godt kast af # 19 Kim Schandorph, der havde 3 Monarchs spillere hængende om livet, og dette efterlod desværre Monarchs 2 dybe DB’s med 4 receivers og Kings fik reduceret til 24-14.

Monarchs offense der anser sig selv som et af de bedste i landsrækken, ville dog ikke se sig udspillet af Kings, og fik stablet et godt drive på benene, der endte med endnu et Nick Schram TD. Efter et mislykket 2 point forsøg var stillingen derefter 30-14 til Monarchs, der nu kunne stramme grebet på den defensive side af bolden.

Monarchs defense fik virkelig spillet sig op i anden halvleg. Der blev styr på de uvante pladser, der var godt pres på Kings quarterback og der blev tacklet godt og sikkert på både de tunge og de hurtige løb. Derudover blev det til 2 interceptions til # 99 Thomas Blankholm og 6-8 sacks til Monarchs defense fordelt på hele forsvaret.

Monarch offense fik inden kampens afslutning endnu et godt drive der resulterede i et flot TD til # 2 Martin Wrona.

Kampbolden på defense gik til # 50 Dan Carlsen, der var tilbage efter et par kampe på sidelinien efter et uheldigt møde med asfalt. Dan lagde hele dagen igennem godt pres fra den defensive linie, og spillede en stor del af kampen på O-line også.

På offense gik bolden til RB/WR Nick Schram, der på dagen havde mange gode løb, og bragte store problemer med sin hurtighed og sejhed. Han måtte efter en tackling, hvor Kings ikke kunne få ham ned, nødt til grinende at konstatere ”der skal 3 til”.

Monarchs har nu en imponerede målscore på 242-46 på 6 kampe og både det bedste defense og det mest scorende offense i landsrækken, og med 6-0 i kampe ligner slutspillet ikke længere et problem.

Monarchs spiller næste kamp, efter sommerpausen, på hjemmebane ved Avedøre Gymnasium den 29/08-09 klokken 15.00 mod Herlev Rebels.

Hofreporter
Bo Miller Jacobsen Monarchs #20