Tilbageblik på forårssæson 2009

18. juni 2009

En måned efter nederlaget til Middelfart Stingers i Elming Bowl XII begyndte træningen til sæson 2009.

På en kold november aften stod 12 mand omklædt på kunststofbanen ved Avedøre Stadion og ventede på instruktioner. Stemningen var høj og spillerne var kommet sig efter finalenederlaget. Uge efter uge kom flere spillere til og sidste træning inden jul stod 25 spillere klar til hård vintertræning. Alt tegnede godt og holdet gik på velfortjent julepause.

I januar måned så det desværre anderledes ud. Ofte løb 6 mand rundt og skubbede til hinanden og til enkelte træninger mødte 12 spillere til træning. Samtidig blev Headcoach Brian Agø syg i februar måned og holdleder Thomas Johansen trådte i karakter og styrede træningen for defense. Quarterback Thomas Alsing startede i løbet af vinteren og fik hurtig styr på ny playbook samt træning af det nye offense.

I marts måned så det lysere ud. En fast stamme på 18 mand mødte frem til hver onsdagstræning og truppen blev igen samlet om holdet. Især mødte de mange rookies talstærkt frem til hver træning.

Med indgangen til april måned var alle sejl igen sat ind og sæson 2009 blev omdøbt fra Overlevelses-sæsonen til Guld-sæsonen.

Modstanderen i sæsonen første kamp var velspillende Holbæk Red Devils. Selvom modstanderen var frygtet tog Monarchs-holdet let på kampen. Det resulterede i en 0-14 føring til Devils i løbet af første quarter og en flok måbende Monarchs-spillere fik en grim forskrækkelse. Flere rookie-spillere skulle lige lære, at der var forskel på scrimmage og rigtig kamp. Heldigvis var det også med til at starte den nu famøse Monarchs-gejst der i resten af forårssæsonen har været en drivkraft blandt spillerne.

I sæsonens anden kamp blev kærlighedsforholdet til Herlev Rebels udlevet i form af kraftfulde tacklinger, flotte løb og effektive spil. Samtidig blev holdets mange rookies kastet i ilden.

Copenhagen Cougers var modstander i sæsonens tredje kamp og selvom kampen blev lukket på Mercy-rule udviste Cougers styrke og vilje. Det bliver spændende at følge holdet i de kommende sæsoner.

I sæsonens fjerde kamp stod 10 spillere fra Copenhagen Towers klar til kampstart. Alligevel ydede de værdig modstand og lykkedes flere gange med store spil. Det er også en modstander der bliver værd at følge i fremtiden.

Holbæk Red Devils og Roskilde Kings var modstanderne i forårssæsonens sidste kampe. Begge gav flotte sejre til Monarchs og bragte holdet i playoffs.

Avedøre Monarchs har fået en fantastisk start på sæsonen og ligger ved sommerpausen suveræn Nr. 1 i Landsrække Øst. Efter seks kampe er holdet ubesejret og har en målscore på 242-46.

I løbet af vinter og forår ’09 er mange spillere kommet til. Af rookies er følgende blevet en del af Monarchs:
Martin Mussmann, Brian Kjeldgaard, Steffen Sveegaard, Aleksander Poulsen, Marc Jensen, Marc Holland og Kim Vilborg.
Fra andre klubber kan nævnes:
Thomas Alsing, Thomas Lindberg og Jeppe Quist.

På offense kan forårets MVP blive delt mellem flere spillere. Rune Sejr, Patrick Fritz og Nick Schramm har alle spillet et flot forår, men de har ikke været på samme niveau som… Thomas ’Næstved’ Lindberg.
Holdets center har været særdeles stabil. Han har udvist stort overblik og gået forrest på Monarchs O-line i hver eneste kamp.

På defense kan forårets MVP også blive delt mellem flere spillere. Rookie Steffen Sveegaard har været forbløffende dygtig. Dan Carlsen har i flere kamp domineret linjen. Morten Christiansen har holdt et konstant højt niveau.
Valget bliver dog Monarchs DB’s. Med et snit på to interceptions pr. kamp har holdets backfield, med de mange rookies, gjort det fantastisk. De har i flere kampe lukket ned for modstandernes receiver-korps og har begået skræmmende få fejl.

Monarchs består pr. juni måned 2009 af 32 senior spillere. Træningen foregår hver onsdag kl. 17.30-20.00 på Avedøre Gymnasium, og bliver ledet af Brian Agø og Allan Rose Johansen.

Monarchs spiller næste kamp, efter sommerpausen, på hjemmebane ved Avedøre Gymnasium den 29/08-09 klokken 15.00 mod Herlev Rebels.

Af Monarchs reporter
Michael Feyersted