Ny sejr til Monarchs over Towers

25. maj 2009

Sæsonens fjerde LR kamp endte med sejr.

Søndag den 24. maj stod 23 Monarchs spillere klar til kamp på Gentofte stadion, og ventede på Towers. Langsomt men sikkert dukkede dagens modstander op og to minutter før kampstart stod 10 mand klar på Towers langside. I forvejen kæmpede Monarchs med motivation og kampgejst og dagens modstander bragte ikke andet end smil frem hos spillerne. Heldigvis ydede Towers fra kampens start verbal modstand. Især Towers #2 og Towers #29 var tændte og fik pisket motivation og kampgejst ind i spillerne fra Avedøre.

Monarchs startede med et langt drive ledet af QB Alsing og kom hurtigt frem til Towers endzone. Her trådte Towers defence i karakter og stoppede fire gange i træk Monarchs på Goal line.

Kampens første scoring fulgte kort efter, da Towers kastede bolden ud af egen endzone. Safety og 2-0 føring til Monarchs.

Towers første drive i kampen bestod af både løbe og kastespil. Blandt andet lykkedes et pass play på 35 yards til en åben receiver. Monarchs defence kom langsomt i gang og fik stoppet Towers. Især Rookie Steffen satte flere vigtige tacklinger og endte på dagen med fire tacklinger for tab af yards og en forced fumble samt fumble recovery.

Rune ”All Day” Sejr greb det efterfølgende punt, og returnerede bolden 50 yards. På vejen tromlede han henover tre Towers spillere. På dagen returnerede Monarchs i gennemsnit bolden 42 yards.

På det næste drive startede Patrick ”Happy Feet” Fritz dagens opvisning. Ved hjælp af speed og fantastiske cut-moves der snød to Towers spillere, stod Happy i endzone til en 8-0 føring.

Næste touchdown blev sat på tavlen af Mr. All Day. Monarchs O-line åbnede et stort hul i linjen og han kunne let løbe to yards ind i endzone. Med en 16-0 føring til Monarchs i starten af 2. quarter blev der tid til indøvelse af nye spil. Blandt andet fandt QB Alsing den piruet dansende tightend Jesper ”Bubber” Rasmussen på et 15 yard pass som efterfølgende løb henover to modstandere.

Det blev til to lange Monarchs drives i løbet af samme quarter, inden Rune igen tog bolden i endzone.

På Towers næste drive løb de bolden gentagne gange og fik tre første downs i træk. På det efterfølgende spil kastede de dybt og på grund af en misforståelse i Monarchs backfield stod to Towers spillere uden opdækning dybt i banen. Touchdown til en flok jublende spillere fra Towers.

På det næste kick-off tog Fast-Nick Schramm bolden under kærlig behandling og bragte bolden 50 yards op af banen. Monarchs kom hurtigt i redzone, men desværre endte drivet med en fumble.

Første halvleg sluttede og begge hold havde haft lange drives med både kast og løb.

Tredje quarter startede med endnu en opvisning af Happy Feet. Efter et flot løb gennem midten, fik han ved hjælp af et pragtfuldt cut-move snydt Towers safety til Touchdown og føring på 30-6.

Towers næste drive blev stoppet af en velspillende LB Dan Telling. Med et øredøvende sack stoppede han QB’en inden han nåede at slippe af med bolden. På dagen stod Telling for fire tacklinger og en forced fumble samt recovery af bolden.

Efter en flot reverse stod Fast-Nick igen i endzone med bolden i hænderne. Specielt Jan ”I morgen bliver jeg klippet” Jespersen satte dagens tackling på rette tidspunkt og åbnede en motorvej for Fast-Nick’s TD. Desværre brækkede Jan overarmen senere i 3. quarter, men tacklingen var i verdensklasse.

I slutningen af 3. quarter fyrede en velspillende QB Alsing bolden 20 yard til Fast-Nick der spurtede fra cornerbacken. Han tog bolden hele vejen til endzone og Monarchs føring på 42-6.

4. quarter startede med et flot drive af Towers. Efter et par tunge løb ramte deres QB en fri receiver, og 50 yard senere stod Towers for første gang i kampen i Monarchs redzone. LB Nikolaj Grønholdt stoppede Towers runningback #20 for tab af yards og fik senere i samme drive et sack på deres QB.

Monarchs overtog bolden i egen redzone og flyttede bolden i ro og mag. Desværre interceptede Towers cornerback bolden på egen banehalvdel, da QB Alsing forsøgte at ramme en fri wide receiver Mark Palermo.

På det efterfølgende drive kom Towers igen i Monarchs redzone efter flotte løb af deres #20. Igen viste Monarchs defence styrke og sammenhold og lukkede ned for Towers, der slukøret måtte forlade banen uden at have scoret.

Monarchs offence overtog bolden på egen 13 yard linje. Et spil og 77 yard senere stod Happy Feet i Towers endzone og blev tiljublet af resten af holdet. Touchdown og 50-6 føring til Monarchs. Det efterfølgende two point conversion lykkedes da QB Alsing fandt Rookie Martin. I bedste Larry Fritzgerald stil hev Martin i dobbelt mandsopdækning bolden til sig. Flot grebet af den stolte rookie.

På D-line lavede Morten Christiansen dagen lang ravage i Towers O-line, og fik sat seks vigtige tacklinger. Samtidig stod han for to forced fumbles og en fumble recovery. Der var smil på Mortens læber efter kampen.

Peter ’Fut’ Koch satte ni tacklinger og var gentagne gange banens hurtigste mand.

I backfield greb Thomas ”Mad man” Johansen – i udstrakt krop og med det yderste af fingrene en interception. Han satte samtidig tre hårde tacklinger på Towers receiver korps.

Michael Ottesen blev noteret for seks tacklinger i backfield og spillede en god kamp.

På offence gik dagens kampbold fortjent til velspillende center Thomas Næstved. Han kontrollerede med overblik og ro og fik fortjent ros efter kampen. På defence gik kampbolden til Morten Christiansen.

På dagen løb Monarchs for 374 yards fordelt på fire spillere. En velspillede Patrick Fritz stod for 235 yards og tre TD’s. Rune Sejr stod for 60 yards og to TD’s.

Næste modstander er Roskilde Kings. Det er en topkamp mellem ligaens nummer et og nummer to i Landsrække Øst.
Kampen spilles på hjemmebane ved Avedøre gymnasium lørdag den 30. maj klokken 15.

Michael Feyerstad
Reporter