Sæsonens 5. landsrækkekamp endte igen med sejr

10. juni 2009

Lørdag den 6. juni på Sveriges nationaldag stod Monarchs hold endnu engang klar til en kamp mod Holbæk Red Devils. Devils var opsatte på revanche, efter Monarchs var taget til Holbæk og kom hjem med en sejr i det sidste opgør mellem de to hold. Vejret var op til kampen en blanding af regn og solskin, men kort inden kampstart var det dog regnvejret, der havde fået overtaget. Dette satte også dagsordenen for første halvlegs valg af spil, da det primært blev det hold der kunne løbe bolden, der ville få overtaget i kampen.

Holbæk var presset op til kampen med en 2-2 statistik i bagagen, og skulle, for ikke at blive spillet helt agterud i slutspilsstillingen, helst vinde kampen.

Monarchs kunne umiddelbart spille sig i slutspillet med en sejr, efter at være startet sæsonen uden mentale fejl og med en 4-0 statistik.

Monarchs startede med at modtage bolden og efter en fantastisk returnering af #88 Nick Schram, overtog Monarchs offense bolden på 10 yard linjen. Det var derfor næsten også en formalitet at få løbet de sidste 10 yards i endzone. Efter et mislykket 2 point attempt stod det hurtigt 6-0 til Monarchs.

Holbæk blev ved kampens start anført af den rutinerede QB Jerol Bond, der altid formår at få stablet et godt kastespil på benene. Det var dog derfor også til Monarchs fordel, at regnen satte en stopper for alt for meget kast i første halvleg.

Monarchs defense viste vanlig styrke, og fik også hurtigt lukket ned for Devils offense. Blandt andet LB # 44 Michael Ottesen og # 54 Dan Telling var flyvende og lukkede huller overalt, hvor de opstod på Monarchs linje. Samtidig fik Monarchs defensive linje lagt godt pres på Devils QB hele kampen, og Devils havde store problemer med at matche Monarchs formidable linje fysisk.

Samtidig spillede Monarchs defensive backs en god kamp, og Devils QB havde store problemer med at finde en åben receiver, og blev flere gange tvunget ud i 3.-4. valg, eller blev nødt til at scramble selv.

Efter Devils efterfølgende punt kom Monarchs offense på banen. Efter ikke at være kommet videre på dette drive, puntede #7 Thomas Alsing bolden ned til Devils 4 yard linje. QB Thomas Alsing spillede en god første halvleg, hvor han fik styret Monarchs offense effektiv, men han måtte desværre udgå med en fiberskade i baglåret i de døende minutter af første halvleg.

Dette udgangspunkt var guf for Monarchs defense, og der gik heller ikke længe inden der blev lagt så meget pres på Devils, at de fik lavet et dårligt snap, der gik over hovedet på Quarterbacken og ud af endzone. Safety Monarchs.

Endnu en god returnering af Monarchs og endnu et drive der endte med Devils der overtog bolden dybt i deres eget territorium. Resultatet blev fuldstændigt det samme som første gang, og Monarchs defense kunne fejre safety nr. 2 på dagen.

I de sidste minutter af første halvleg havde Monarchs igen bolden dybt i Devils territorium og QB # 8 Michael Michno fik med 17 sekunder igen sneaket bolden ind til et Monarchs touchdown. Det efterfølgende attempt lykkedes og der stod 18-0 ved pausen.

Efter pausen forsøgte Devils sig med mere spread offense og satte flere gange 4 receivers på banen, men Monarchs defense var vågne. Samtidig fik Monarchs offense gang i et godt drive der endte med endnu et Monarchs touchdown og stillingen 26-0.

Så fik Jerol Bond gang i kastearmen, og sendte et godt kast afsted til receiver nr. 88 for Devils der strøg forbi Monarchs secondary og løb hele vejen til endzone.

Monarchs fik efterfølgende scoret på et flot kast af Michno til Nick Schram og kampen endte derved 32-6 til Monarchs.

Af store spil i anden halvleg kan bl.a. nævnes # 26 Michael Lanngs interception og efterfølgende 30-35 yard return og også # 40 Peter ”Fut” Koch fik jagtet QB Jerol Bond. Derudover havde Rune Sejr Jørgensen flere gode løb, hvor Devils defense måtte kaste sig i benene på ham for at stoppe ham.

Kampbolden på defense gik til # 44 Michael Ottesen, der inden kampen havde udråbt det som mål at få bolden inden dagen var omme.

Til offense gik bolden til RB Patrick Fritz der havde en god kamp med mange gode og hårde løb, der voldte Devils defense problemer hele dagen.

Monarchs sejrsrække er nu oppe på 5 sejre i træk, og slutspillet er inden for rækkevidde.

Monarchs spiller næste kamp lørdag den 13. Juni kl. 15.00 på hjemmebane på Avedøre Gymnasium mod Roskilde Kings.

Hofreporter
Bo Miller Jacobsen Monarchs #20