Monarchs U19 tog endnu en sejr

30. august 2010

Lørdag den 28. august drog Monarchs U19 hold til Herlev for at møde Rebels.

17 kampklare spillere, bl.a. inklusiv to U16 spillere, som skulle prøve kræfter med U19 football, inden de næste år rykker op, stod klar til at udkæmpe 4 x 12 minutters dyst mod Rebels.

Monarchs lagde ud med at sparke kick-off for at sætte kampen i gang og Rebels fik et godt return på dette og dermed en god udgangsposition på deres første possesion. Det tog dog ikke lang tid for Monarchs’ defense ved Christian Cederquist at forcere en fumble, så offense kunne komme på banen for første gang. Monarchs offense var dog ikke meget bedre på deres første possesion og tabte også bolden, så momentum skiftede over igen til Rebels. Det tog dog ikke lang tid for Christian Cederquist at forcere endnu en fumble. Monarchs offense kunne dog ikke rykke bolden, så man var nødsaget til at punte.
Rebels overtog derved igen, men kort tid efter forcerede Monarchs defense endnu en fumble, som DB Mads Rose Johansen kunne scoope op og tage hele vejen tilbage til endzone for Monarchs første scoring.

Derefter bølgede kampen lidt frem og tilbage, dog med et lille overtag til Monarchs, som rykkede bolden godt ned ad banen ved gode løb af RB’s Matias Bayer og Mathias Skou, men det kneb med at få bolden helt ind i endzone. Dette bevirkede også, at Monarchs option plays begyndte at kunne virke, så det blev også til en hel del positive yards for QB Arbi Jebali. Desuden begyndte der også at blive plads til Monarchs passing plays, så Monarchs receiver corps ved WR’s Mads Rose Johansen, Oliver Wenzel, Frederik Müller, Henrik Jahnsen og Mads Jørgensen begyndte også at få positive yards på gode receptions. Dette kulminerede i 2nd quarter på et pass play, som skulle have været et post play, men som endte som et corner play, hvor Mads Rose Johansen helt uforstyrret kunne hive passet fra Arbi Jebali ind for endnu en Monarchs scoring.

På Rebels næste possesion endte det igen med, at Rebels var nødt til at punte, så Monarchs offense kom igen på banen og kunne ved varieret spil med run og pass plays langsomt føre bolden ned mod Rebels endzone endnu en gang. Det hele kulminerede i endnu en scoring, da Oliver Wenzel også ganske uforstyrret kunne hive endnu et pass fra Arbi Jebali ind til endnu en Monarchs scoring. Derved kunne Monarchs gå til pause med en 20 – 0 føring.
Rebels satte anden halvleg i gang med kick-off og på dette viste Frederik Müller, at han også ville ”lege” med, så han greb bolden og returnerede den hele vejen tilbage til Rebels endzone for endnu en Monarchs scoring.

Resten af 3rd quarter bølgede spillet frem og tilbage mellem begge hold, hvor Monarchs defense konstant jagtede Rebels QB og RB, når Rebels havde ball possesion. Igen rykkede Monarchs offense flot bolden med gode løb ved RB’s og QB, positive yards på pass receptions af WR’s samt rigtig mange positive yards på punt returns af Mads Rose Johansen. Dog sneg der sig også et par point på tavlen for Rebels, da Monarchs på et tidspunkt var nødsaget til at punte og ved dette blev bolden snappet over hovedet på punter Thomas Hansen og da han fik kontrol over bolden i endzone og skulle til at sparke den ud, så kom han desværre til at sætte en fod på baglinien og dette udløste en safety og dermed to point til Rebels.

I starten af 4th quarter fik Mads Rose Johansen også sat en QB sack på CV’et, da han var blevet rykket op som OLB. Dette bevirkede et par spil senere, at han også kunne komme i vejen for et Rebels pass og derved kunne intercepte bolden og løbe den hele vejen tilbage til endnu en Monarchs scoring.

Endnu en gang bølgede kampen derefter frem og tilbage mellem holdene, men hvor Monarchs defense igen jagtede Rebels QB og RB, hver gang de havde possesion. En flot detalje kom dog også fra Monarchs defense, da Henrik Jahnsen på et Rebels pass play kunne batte bolden lige ned i favnen på DB Matias Nielsen, som derved sikrede Monarchs possesion igen. På dette tidspunkt havde QB Christian Lisby overtaget styringen af Monarchs offense, som endnu en gang marcherede ned ad banen, bl.a. et flot spil af Oliver Wenzel, som efter at have modtaget et pass stort set brugt det meste af en halv bane, da han zig-zagede sig hele vejen ned til Rebels 4 yard linie. På samme spil blev Rebels idømt en penalty, så Monarchs kunne starte på 2 yard linien. Det udnyttede Monarchs hurtigt, så på et flot pass play, hvor QB Lisby måtte samle bolden op fra jorden efter snappet, så kunne han finde en åben Henrik Jahnsen i bunden af endzone, som derved kunne score sin første TD som U19 spiller, i øvrigt lige for næsen af Mads Rose Johansen.

Kampen sluttede 40 – 2 til Monarchs.

Alt i alt en solid præstation af holdet som denne lørdag også bestod af: Morten Clementsen, Nicklas Steglich, Sebastian Nielsen, Jonas Brandt og Jannik Hansen.

Markus Sørensen deltog pga. karantæne kun som videomand.

Gameball gik for tredje gang i denne sæson til Mads Rose Johansen, pga. hans 3 TD’s i kampen.

Monarchs U19 spiller næste kamp på hjemmebanen ved Avedøre Gymansium søndag den 5. september kl. 15.00 når Kronborg Knights kommer på besøg.