Monarchs fortsat ubesejret i 2010

14. juni 2010

Søndag den 13. juni spillede Monarchs Senior på udebane mod Frederikssund Oaks. Det tidligere nationale powerhouse spillede i sidste sæson om oprykning til National Ligaen, men i weekendens kamp blev Oaks blæst af banen af et sprudlende Monarchs hold. Holdet fra Avedøre vandt 40-6.

Det var forårets sidste kamp inden en velfortjent sommerpause og både spillere og trænere var sat op til kampen. En måned tidligere havde Monarchs vundet den første kamp mod Oaks med 14-0, men holdet fra Frederikssund havde ydet god modstand.

Et nyt slag skulle stå på Oaks sumpede hjemmebane og 27 spillere havde taget turen fra bymuren til Frederikssund.

Fra kampstart stod det klart, at Monarchs kom for at knække de store ege. Især det frygtede og hårdt rammende Monarchs defense var klar fra første fløjt. Jonas Mikkelsen fik flere store sacks i starten af kampen, og rystede den dygtige Oaks-quarterback.

Monarchs offense brugte et par serier til at komme i gang. Emil Koch var ny mand bag center som QB, da holdets normale quarterback var syg. Den 18-årige Emil spillede en flot kamp og ramte på 6 for 10 kast med en touchdown og en interception. Det burde være tre touchdowns i stedet, men desværre havde de åbne receivere ikke heldet med sig ved to af de kastede bolde.

I første quarter bragte Nick Schramm Avedøre foran med 6-0. Ekstra pointet blev blokeret.

Nikolaj Grønholdt forcerede og recoverede en fumble og tog den til endzone. Desværre blev det flotte touchdown kaldt tilbage på grund af et Holding kald.

Jonas Mikkelsen recoverede en anden fumble og gav Monarchs holdet et fremragende udgangspunkt. Det efterfølgende drive resulterede også i et touchdown scoret af fullback Jesper Rasmussen. Fullbacken tromlede henover tre modstandere inden han krydsede stregen til endzone.

Cornerback Michael Lanng læste Oaks quarterback og greb en flot interception. Efterfølgende kom de famøse dansetrin i brug. Han fintede sig vej gennem Oaks spillere og returnerede bolden 30 yards ned af banen.

Igen og igen blev Oaks tvunget til at punte bolden. Monarchs defense var dominerende og tillod ikke Oaks mange yards. Linebackerne Michael Ottesen, Dan Telling og Morten Christiansen lukkede alle huller og spillede en flot kamp.

På det efterfølgende drive blev det til endnu en Monarchs scoring. Ved hjælp af kast og løb bragte offense sig hurtigt ned af banen og Nick Schramm sluttede det lange drive med et flot løb til touchdown.

Runningback Ronni havde en god dag og fik i snit 6 yards pr. løb. Løbespillet fungerede optimalt og holdets runningbacks løb på dagen for mange yards.

Ved pausen stod det 27-0 til Monarchs og det blev besluttet at holdets rookies skulle have spilletid i resten af kampen. Et udmærket valg fra trænerens side, da kampen formentlig ville være lukket på mercy rule, hvis tempoet ikke blev taget ud af kampen.

I tredje quarter sørgede Martin Olsen for kampens flotteste touchdown. Quarterback Emil ramte receiveren på en slant rute og efterfølgende fintede den dygtige og hurtige receiver sig ud af en tremands tackling. De sidste 30 yards til endzone sprintede han fra yderligere to modstandere.

En enkelt gang stod Oaks i Monarchs redzone, faktisk indenfor 5 yards linien, men længere kom de ikke. Monarchs D-line bestående af Jonas Mikkelsen, Michael Georgetown og Peter Fut Koch lukkede alle huller og bagved linien ventede en tændt Morten Christiansen, Michael Ottesen, Dan Telling, Nikolaj Grønholdt og Thomas Alby. Tre Oaks løbespil i træk blev stoppet og da Oaks på fjerde down forsøgte med et kast interceptede safety Henrik Kliim bolden.
Fantastisk spil af det dygtige Monarchs defense.

Safety Henrik greb også en interception i slutningen af 4. quarter og tog bolden hele vejen til endzone. Uheldigvis blev spillet kaldt tilbage på grund af en Monarchs fejl.

Oaks eneste scoring kom via en fumble fra Monarchs offense efter en misforståelse omkring snap count.
Der er dermed scoret 12 point på offense mod 10 point på defense…

Kampbolden gik til en stolt Mickey Kristensen der spillede en flot kamp med to battede bolde, en fumble recovery samt solidt spil på sin CB position og dagens mest beskidte Monarchs spiller.

Avedøre er nu gået på velfortjent sommerpause.
Den næste kamp spilles den 21. august på udebane mod Herning Hawks.

V/Rejsende reporter Michael Feyerstad